Duplázások a Junior és Utánpótlás Bajnokságon

A hétvégén zajlott versenyen a következő eredmények születtek:

JUNIOROK:
Kovács Marcell 800m-en és 1500m-en is idei legjobbjával győzött, Agárdi Péter fölényesen nyerte a férfi magasat 2,08-cal. Mógor Boglárka 3000m akadályon és 5000m-en is diadalmaskodott, gyaloglóink pedig osztozkodtak az érmeken: 10000m gyaloglásban Dimanopulosz Daphne 1.
Tatay Kata Tünde 2. egyéni csúccsal. Ugyancsak egyéni legjobbal lett 5. Orosz Bence az erős mezőnyben.

UTÁNPÓTLÁS:
Kovács Benjámin 1500m-en fölényes győzelmet aratott, Józsa Bence 5000m-en egyéni csúccsal 6., Kemenes Ákos pedig 5. lett 110m gáton. Nádházy Evelin is duplázott, 200- és 400m-en is bajnok lett, utóbbi számban Sajtos Anna 3.
A női váltónk is két aranyat szerzett, a táv hosszán kívül pedig csak a felállás sorrendjében volt némi változás:
4x100m: Reizinger Fanni - Szalay Dalma - Sajtos Anna - Nádházy Evelin
4x400m: Reizinger Fanni - Sajtos Anna - Szalay Dalma - Nádházy Evelin

Gratulálunk az eredményekhez!
Hajrá HONVÉD!

122. Atlétikai Magyar Bajnokság

1 nap van hátra a Székesfehérváron rendezendő három napos viadalig, 21 versenyszámban 36 atlétánk küzd majd a bajnoki címekért, 26-an több számban is. Legtöbb versenyzőnk sprintszámokban indul, így nagyon jó hír számukra is, hogy az országos bajnokságok történetében először, mindkét egyenesben lehetőség lesz a sprintszámokban hátszélben futni. A versenyszám kezdete előtt 45 perccel döntenek a futás irányáról.  

Bővebben: 122. Atlétikai Magyar Bajnokság

Bíztató szereplés a Budapest Bajnokságon

A 122. Atlétikai Magyar Bajnokság előtti utolsó versenyhétvégén 30 atlétánk állt rajthoz a Budapest OPEN és Budapest Bajnokságon a felnőttek között, akik közül 10-en idei legjobbjukat nyújtották, 5-en egyéni csúcsot értek el, 4-en pedig a válogatott váltókat is erősítették. Érmekben számolva 2 arany, 1 ezüst és 2 bronz az összesítés.
A fiatalok közül pedig 10 atlétánk indult, majdnem mindenki egyéni csúcsot ért el a számában, és két korosztályban is sikerült szerezni 1-1 ezüstöt.

 

Gratulálunk, hajrá Honvéd!

Elhunyt Tatár István

tatar istvan 2 Fájdalommal tudatjuk, hogy hosszú betegségét követően életének 59. évében elhunyt Tatár István. A nyolcvanas évek rövidtáfutásának kiemelkedő alakja aktív versenyzői pályafutását követően is a sport mellett maradt, 2009 és 2015 között szakosztályigazgatóként dolgozott egyesületünknél.

Bővebben: Elhunyt Tatár István

Neves szakemberekkel erősítünk az új évben

full

Idén ősszel több kiváló edzőt és élvonalbeli atlétát igazolt le egyesületünk, itt az ideje közelebbről is megismerkednünk velük.

Bővebben: Neves szakemberekkel erősítünk az új évben

Új olimpiai ciklus, új vezetőség a Honvéd atlétáknál

A Budapesti Honvéd Sportegyesület Atlétikai szakosztályának novemberi közgyűlésén Győr Béla az olimpiai ciklus lezárultával megköszönte az eddigi együttműködést és bejelentette lemondását. Az elnök továbbra is az egyesület berkein belül marad, jövő évtől a Szabadidő szakosztály vezetőségében tölt be hasonló pozíciót. Helyét az atlétáknál Nemeskéri Zoltán, az Allianz értékesítési igazgatója veszi át, aki maga is lelkes amatőr versenyző.

Bővebben: Új olimpiai ciklus, új vezetőség a Honvéd atlétáknál

Közeleg a Honvéd Mikulás Ünnepsége

mikulas 2016 Biztos forrásból értesültünk róla, hogy egyesületünket idén is meglátogatja a Mikulás! A jeles eseményre és a hozzá kapcsolódó vidám programokra december 9-én, pénteken kerül sor, melyre szeretettel várjuk a szakosztály versenyzőit - különös tekintettel a gyermekekre és szüleikre.

Már hagyomány, hogy ez alkalomból próbálunk olyan családoknak segíteni, akiknek a mindennapi megélhetés is nagy gondot okoz, különösen így az ünnepek előtt. Számukra minden szakosztályban gyűjtést szervezünk, melyre várunk jó állapotban lévő játékokat, könyveket, sporteszközöket, valamint tartós élelmiszereket (liszt, cukor, olaj, konzervek). Az adományokat a Honvéd sportolóinak nevében elvisszük a MikulásGyárba.

Dobogós helyezések a 10 kilométeres OB-n

10km utcaifuto ob 2016 noi u23 dobogo

Kellemes őszi időben került megrendezésre az utcaifutó bajnokságok körébe tartozó verseny, melynek évek óta Szombathely városa ad otthont. A HONVÉD távfutóihoz idén gyaloglóink is csatlakoztak, mi több, kellemes meglepetésekkel szolgáltak.

Bővebben: Dobogós helyezések a 10 kilométeres OB-n

Többpróbázóink őszi sikerei

osszetett ob 2016 nadhazy evelin

Már igencsak a pályaversenyek szezonjának végén járunk, az összetett atléták számára azonban maradt még kihívás szeptemberben is. A hétvégén Székesfehérváron rendezték Magyarország 2016. évi Összetett Atlétikai Bajnokságát, ezzel egy időben pedig nívós nemzetközi többpróba viadalnak adott otthont a franciaországi Talence.

Bővebben: Többpróbázóink őszi sikerei